University for the Creative Arts Epsom Campus Art Studios, University for the Creative Arts

The design and delivery of four new prefabricated art studios and associated external works at the University for the Creative Arts Epsom Campus. The building, constructed using Structural Insulated Panels (SIPs), is connected to an existing further education block via a new link space and offers additional low carbon, flexible spaces for the university’s students, staff and summer education programmes.

Constructed in a live educational environment, the building was designed to allow for different configurations – providing the flexibility for either exhibition areas, artist studios or seminar spaces – using innovative wall finishes and acoustic folding sliding wall solutions. The high ceilings and open spaces maximise the use of natural daylight.

The building design is a passively ventilated solution, ensuring minimal mechanical extraction and ventilation requirements. The robust design requires minimal maintenance and includes integrated floor-to-ceiling storage walls, an essential requirement for the day-to-day usage of the facility.

An impressive time-lapse video of the construction can be seen here.

Value: £900k