Loughborough University, Health, Exercise + Bio-Science FacilityLoughborough University

Submitted as a selected competition entry for Loughborough University, the primary objective of the project was to provide a centre of excellence. The brief called for a number of specialised laboratory spaces and highly controlled environments, together with teaching and administrative areas. The circulation was designed as a street leading to a central vertical circulation core where both cellular rooms and large teaching spaces were linked. The ‘street’ houses, the sprint track and offers future phases a seamless connection. Because of the sensitivity of the equipment and laboratories the phase two development is proposed as a single storey structure. Courtyards were set out to provide views and daylight to inner rooms.

Value: Design Competition